Waarom Panasonic?

Waarom Panasonic?

Wij kozen om te beginnen voor Panasonic omdat dit Japanse merk ons volledig overtuigd heeft bij de keuze van twee warmtepompen voor de renovatie van onze eigen dubbele woning.

Vooral de nieuwe Aquarea T-CAP warmtepompen vinden wij naar onze eigen ervaringen ongelooflijk revolutionair: T-CAP staat voor Total Capacity.

Deze reeks is in staat 100% van hun nominale capaciteit te behouden bij temperaturen van -15°C, zonder hiervoor de hulp te hoeven inschakelen van een elektrische verwarming. Deze TOP warmtepompen zijn ontworpen voor gebruik in alle omstandigheden, zelfs bij extreem lage temperaturen.

 

Het "T-CAP" principe van Panasonic

Een klassieke warmtepomp werkt met een eenvoudige cyclus, zoals hierboven geïllustreerd. Het koelmiddel op hoge druk en hoge temperatuur (na de compressor) stroomt door een eenvoudige enkelwandige koperen pijp:

In het geval van de T-CAP warmtepompen van panasonic, vloeit dit zelfde koelmiddel ook door een koperen buis, maar die is nu dubbelwandig:

Het koelmiddel op hoge druk en hoge temperatuur stroomt nu door de buitenste ruimte en door de binnenste pijp wordt een regelbaar gedeelte van het koelere medium geleid. Dat medium neemt een deel van de warmte op uit de buitenste ruimte:

Het resultaat is dat men het vermogen van de warmtepomp op deze wijze kan opvoeren wanneer men wil: Dit wordt zo geregeld zodat men bij dalende temperaturen toch nog hetzelfde warmtevermogen aan uw huis kan leveren. Bij een klassieke lucht/water warmtepomp is dit niet mogelijk: Als de temperatuur van de buitenlucht lager wordt, wordt het vermogen van de pomp ook lager terwijl de warmtebehoefte van uw huis net groter wordt...

Daarom worden in de meeste lucht/water warmtepompen ook steeds electrische weerstanden voorzien: Op koudere dagen gebruik je dan géén warmtepomp, maar je verwarmt direct uit het net, met deze weerstanden!

Met een Panasonic T-CAP warmtepomp zit je dus altijd veilig met voldoende vermogen, zelfs bij héél lage vriestemperaturen! Het rendement (de COP factor) verkleint weliswaar als het kouder wordt, maar dat valt nogal mee. Dit kan ik jou op metingen van onze installatie laten zien.

 

Een Aquarea warmtepomp is zéér geschikt voor vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren en ventilatorconvectoren. Het is volgens ons de meest innovatieve optie voor bestaande woningen en voor nieuwbouw: De gehele T-CAP reeks kan oude gas of olie boilers vervangen of ermee gecombineerd worden. Perfect voor renovatieprojecten!

Via de "Smart Grid" optie kunnen Aquarea units ook worden verbonden met zonnepanelen en de "slimme meters" van het electriciteitsnet om de efficiëntie voor U te maximaliseren en de impact op het ecosysteem te minimaliseren.
Een bedieningspaneel met ingebouwde thermostaat kan binnen in de woonkamer geplaatst worden om het beheer van de verwarming of koeling te optimaliseren. Er zijn ook allerlei nieuwe functies beschikbaar in deze afstandsbediening: Auto-modus, vakantie-modus, weergave van het energieverbruik, nieuwe ontdooifunctie, 'Concrete Dry'-modus, vergrendeling van koelmodus en beheer van de pompsnelheid.
 
Ook kan een Aquarea Smart/Service Cloud optie (met internet verbinding) zorgen voor een zéér practische opvolging en regeling van uw systeem met een App op uw smartphone. Uw onderhoudstechnieker kan alles haarfijn opvolgen en zelfs eventuele fouten vanop afstand herstellen of instellingen aan uw wensen aanpassen.
 

Welke warmtepomp is best voor mijn woning?

Installeer een A-klasse pomp: de top van de industrie wat betreft energiebesparingen!

Panasonic ontwikkelde een software die toelaat een duidelijk en gepersonaliseerd rapport te bezorgen aan mogelijke klanten waarmee kan ingeschat worden wat de energiekosten en baten zullen zijn bij een bepaalde keuze van warmtepomp:

(img van rapport)

Neem vrijblijvend contact met ons op indien u interesse hebt in een dergelijk rapport.

 

De nieuwe T-CAP reeks bestaat uit de volgende modellen:
  • 9 kW
  • 12 kW
  • 16 kW
 
Meer informatie?
 

Panasonic AQUAREA Catalogus: http://www.itronix.be/m/heatpumps/2019_PANASONIC_AQUAREA_NL-BE.pdf

FULL Panasonic Catalogushttp://www.itronix.be/m/heatpumps/2019_PANASONIC_NL-BE.pdf

 

Wij volgen regelmatig de cursussen die door PANASONIC worden georganizeerd in verband met de AQUAREA warmtepompen:

 
Nederlands
Video: